Sporten met blacklight.

Sporten met blacklight, blacklight-sporten

“Blacklight sporten” verwijst naar sporten of fysieke activiteiten onder blacklight of ultraviolet (UV) licht. Blacklight is een type ultraviolet licht dat voornamelijk UVA-stralen uitzendt, die niet zichtbaar zijn voor het blote oog, maar die ervoor kunnen zorgen dat bepaalde objecten en stoffen fluoresceren of zichtbaar licht uitstralen.

 Het UV-licht zorgt ervoor dat fluorescerende of neonkleurige objecten, kleding en apparatuur gaan gloeien, waardoor een levendige en surrealistische sfeer ontstaat.

Veelvoorkomende sporten en activiteiten die onder blacklight kunnen worden genoten, zijn onder andere:

Blacklight tennis: tennissen met fluorescerende tennisballen, rackets en baanlijnen die oplichten onder UV-licht.

Blacklight volleybal: volleyballen met een gloeiende bal en fluorescerende netten.

Blacklight basketbal: Basketbal spelen met een gloeiende basketbal en fluorescerende baanlijnen.

Blacklight yoga: Yoga beoefenen met fluorescerende kleding of bodypaint, waardoor visueel boeiende houdingen ontstaan.

Blacklight sporten  is een nieuwe originele variant op gewoon sporten.

Blacklight-sporten zijn vaak populair in recreatieve omgevingen, fitnesslessen en uitgaansgelegenheden en bieden een leuke en meeslepende ervaring voor deelnemers. Sporten kunnen zijn volleybal, basketbal, handbal, tennis, badminton, korfbal, voetbal, fitness enz.

Bij sporten in blacklight worden onze blacklight lampen strategisch geplaatst in een ruimte, zoals een fitnessstudio, sportzaal of dansstudio. Deelnemers dragen doorgaans kleding en accessoires die fluorescerende kleuren bevatten, evenals speciale UV-actieve make-up of verf op hun lichaam. Als het blacklight wordt ingeschakeld, geeft het UV-licht een intens gloeiend effect aan deze elementen, waardoor een opvallend visueel spektakel ontstaat. Sporten in Blacklight werkt met professionele blacklightlampen op basis van LED techniek.

Het is belangrijk op te merken dat bij het gebruik van blacklightlampen de juiste veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen, zoals het vermijden van directe blootstelling aan UV-licht en ervoor zorgen dat de gebruikte materialen veilig zijn opgesteld.

UV Neon Gaffa Tape is een speciaal soort tape die oplicht onder UV-licht, waardoor de belijning van het veld goed zichtbaar is, zelfs in donkere omstandigheden.

Het feit dat de tape eenvoudig te verwijderen is, maakt het ideaal voor tijdelijke markeringen op het veld. Het stelt je in staat om de tape gemakkelijk te verwijderen zonder residu achter te laten of schade aan het oppervlak te veroorzaken. UV tape is makkelijk te scheuren en te plakken.  Dit maakt het handig voor sportevenementen, oefensessies of andere activiteiten waarbij je de belijning tijdelijk wilt markeren.

 

Wij gebruiken tape met een breedte van 48 mm. op rollen van 50meter.
Bij ons verkrijgbaar in de kleuren oranje, geel, groen en roze.

Voor een standaard volleybalveld. 3 rollen UV Tape tape.

De lengte van een volleybalveld is 18 meter.
De breedte van een volleybalveld is 9 meter.

De standaard afmetingen van een tennisveld. 4 rollen UV Tape tape.

De lengte van een tennisveld is 23,77 meter (78 voet).
De breedte van een enkel spel (singles) is 8,23 meter (27 voet).
De breedte van een dubbelspel (doubles) is 10,97 meter (36 voet).

Badminton  2 rollen UV Tape tape.
De lengte van het veld is 13,40 meter.
De breedte van het veld is 5,18 meter.

Montage.

Wij installeren UV Led blacklightlampen op statieven en trussen ter hoogte van de netten of in de hoeken van de sporthal.  We voorzien alle armaturen  van stroom.

Tips blacklight-sporten:

Fluorescerende materialen absorberen ultraviolette straling en zetten deze om in zichtbaar licht, waardoor ze oplichten en een spectaculair effect creëren onder blacklight- of UV-lichtbronnen.

Wanneer er meer fluorescerend materiaal wordt gebruikt, is er over het algemeen meer materiaal dat UV-licht kan absorberen en omzetten. Hierdoor wordt er meer zichtbaar licht uitgestraald, waardoor het effect sterker en opvallender wordt.

Aan de andere kant, als materialen niet fluoresceren, zullen ze geen UV-licht absorberen en omzetten in zichtbaar licht. Hierdoor zullen ze niet oplichten onder blacklight of UV-licht, en dragen ze niet bij aan het spektakel van het UV-effect.Hoe meer fluorescerend materiaal er wordt gebruikt hoe beter  het UV effect is.

UV tape.

Nodig sporters uit via een leuke affische.